Sådan arbejder en bryllupsfotograf – få inspiration til jeres bryllupsbilleder

Der ligger mange overvejelser bag en bryllupsfotografering – både hos brudeparret og hos bryllupsfotografen. Det er en rigtig god idé, hvis I inden mødet med fotografen gør jer nogle tanker om fx stil, lokation og hvilke billeder, der skal tages. Mai-Britt og Allan blev gift i september 2015, og her kan du læse om tankerne bag deres bryllupsbilleder. Det hele starter med et møde med fotografen i Horsens, hvor vi drøftede opgaven.

Hvilken stil skal bryllupsbillederne have – rå, romantisk, humoristisk?

Når parret kommer ind i mit studie, taler vi om, hvad de ønsker sig. I dette tilfælde var Mai-Britt og Allan helt bevidste om, at de ønskede sig en lidt rå stil. Hvis de havde været i tvivl om, hvad de foretrak, ville vi under mødet have sparret om mulighederne, og jeg ville have rådgivet dem ud fra min erfaring. Med stilen på plads var næste punkt at finde det sted, hvor bryllupsportrætterne skulle tages. Fængslet i Horsens og havnen var to gode muligheder. Man skal betale for at få taget billeder ved fængslet, så vi valgte at arbejde videre med havnen som lokation.

content/bryllup-horsens-havn-2.jpg

Sådan finder du en egnet lokation til bryllupsportrætter

Jeg kender de fleste lokationer i Horsens og omegn, så jeg kan foreslå forskellige muligheder til parret. En anden mulighed er også, at parret selv har et konkret forslag til stedet eller at de eller jeg tager på 'scouting'. Hvis parret foreslår et sted, som jeg ikke kender, kan jeg finde på at bede dem om at tage ud og tage et par håndfulde billeder med deres telefon eller kamera. Ud fra billederne kan jeg vurdere, om lokationen er egnet. Jeg kan se muligheder og begrænsninger på det valgte sted, og på den måde sikrer vi, at der ikke opstår ubehagelige overraskelser på selve dagen. Derfor er det også en god idé, at brudeparret tager kontakt til fotografen i god tid, så der er tid til at tage de rigtige valg.

Når jeg kigger på en lokation, overvejer jeg omgivelserne som fx træer, bygninger etc. Og jeg kigger efter sol og skygge, så jeg kan planlægge at skyde billeder i den rigtige retning på det tidspunkt, fotograferingen skal foregå.

content/bryllup-horsens-havn.jpg

hvis vejret driller

Tilbage til Mai-Britt og Allan: Under selve photoshootet på havnen fik vi hård vind og et mindre skybrud, som forkortede den tid, vi havde planlagt at bruge. Heldigvis nåede vi at få flere gode skud i kassen. Pga. det danske vejr er det godt at have et fotostudie i baghånden, hvis det viser sig umuligt at få gode udendørsbilleder. Spørg din bryllupsfotograf, om der er et studie, I kan bruge som plan B.

Billeder fra vielsen og bryllupsfesten

Ud over portrætbilleder ønsker de fleste brudepar billeder fra selve vielsen og fra festen. Mai-Britt og Allans vielse fandt sted i Hatting Kirke, og festen blev holdt i Korning Kro uden for Horsens. De ønskede følgende billeder fra vielsen:

  • Brudens tur op ad kirkegulvet
  • Lidt billeder under selve vielsen (ikke for mange, da det kan blive forstyrrende)
  • Bruden og gommens tur ned ad kirkegulvet
  • Fotografering uden for kirken med gæsternes lykønskninger og riskastning

Rigtigt udstyr og lyssætning kan gøre en verden til forskel, når man skal fotografere inde i en kirke. Der er ikke tid til at stå og indstille undervejs, man skal bare være klar, når det sker – for der er kun én chance. Det samme gælder billedet af riskastningen nedenfor. Her skal fotografen skyde på det helt rigtige tidspunkt. Han skal have ét øje i kameralinsen og ét øje på virkeligheden, så han kan forudse begivenheden.

content/bryllup-hatting-kirke-horsens.jpg

content/bryllup-hatting-kirke.jpg

Ved festen blev der taget gruppebilleder, der var planlagt på forhånd, og bagefter blev der taget lidt reportagebilleder. Det er vigtigt, at gruppebillederne bliver planlagt på forhånd, så vi er sikre på at få taget de billeder med de mennesker, som parret ønsker. Et godt tip: Brudeparret skriver en liste med navne på de mennesker, der skal være med på de forskellige gruppebilleder, og en toastmaster sørger for at organisere det. Her er to gruppebilleder fra Mai-Britt og Allans bryllup.

content/bryllupsfest-frederik-laugesen-foto.jpg

content/bryllup-korning-kro.jpg

 

bubble